K ó r u s t a g o k

Művészeti vezető: Pap Tamás

Kórusvezető: Bánki András

SZOPRÁN
2015 szeptemberében csatlakoztam a kórushoz és nem bántam meg! Több másik helyen is énekelek, de ez valami egészen új harmónia, atmoszféra. A gospel egy másfajta dicsőítés, sokkal felszabadultabb és ezt szeretem benne. Öröm itt énekelni, ezekkel az emberekkel, akiknek nem kell magyaráznunk az értékrendünket, elveinket, mert közös a nevező és ez, valamint a jó hang és lelkesedés nem is lehetne jobb alap ahhoz, hogy ilyen fantasztikus élményben lehessen részünk hétről-hétre! Remélem, igaz a mondás: "aki énekel, kétszeresen imádkozik" :)
A zene számomra nem csak kikapcsolódás és hobby, hanem hivatás és hitvallás.

Az együtt éneklés öröme sokat ad számomra és úgy érzem megtaláltam a helyem ebben a jó kis csapatban. A közös koncertek, utazások élménye összekovácsol bennünket, így nem csak kórustársak ülnek körülöttem, hanem már barátok is, így még többet ad, ha együtt tölthetünk hetente pár órát. 

Sziasztok! Timi vagyok :) A Kaposvári Egyetemen tanulok gyógypedagógia szakon, logopédiát. A Gospelnek 2009 óta vagyok a tagja.

A Pécsi Gospel számomra az a közösség, ahol megkapok mindent amire szükségem van. A zene és a szeretetük feltölt, kibillent a hétköznapok szürkeségéből. Megnyugszom, ha arra van szükségem, felpörgök, ha fáradtan érkezem. Egy klassz dolog. Fontos számomra... szeretem Őket, szeretem a műfajt, a próbákat, koncerteket, csapatépítő hétvégéket, a dalokat, az üzenetet!

Mit is mondjak a kórusról? 10 év kihagyás után énekelek most újra kórusban és nagyon nagyon lelkes vagyok. Elfelejtettem már, hogy milyen valamit csak azért csinálni, mert jó, minden érdek, kényszer nélkül, hogy milyen jó énekelni és hogy milyen lenyűgöző az, amikor egy dal tanulásakor a sok-sok külön hangból, a káoszból kirajzolódik, majd létrejön a rend és a harmónia. Szóval alkotni.
Sziasztok!
Melinda vagyok, és 2014-ben csatlakoztam a Pécsi Gospel Kórushoz. Mindig nagyon szerettem énekelni, de komolyan akkor kezdtem el foglalkozni, amikor a Pécsi Református Gimnázium kórusába bekerültem, és immár 8 éve járok oda. A Gospel Kórusba már nagyon rég óta szerettem volna bekerülni, de csak most volt rá lehetőségem, és nagyon örülök, hogy beválasztottak, mert nagyszerű embereket ismertem meg, és imádom ezt a műfajt, és ami a legfontosabb, hogy énekelhetek, ilyenkor el tudom felejteni az összes gondomat.
Az életemben a zene jelenti azt az örömforrást, ami sosem apad el! Kis korom óta zenélek és énekelek. Kutattam azok után, akik lételemükké fogadták a zenét. Azt hiszem most ezzel a jó kis csapattal végre révbe értem!:)
ALT
Az Europa Cantat után hívott barátnőm énekelni, hogy járjunk újra kórusba, mert énekelni jó! A gospel műfaj könnyedsége, mely mégis mély tartalmakat és lelki húrokat penget, sokakat meg tud érinteni, jó érzés hallgatni, és még jobb énekelni. :) Ezekben a sokszor afrikai eredetű dalokban vagy egy olyan dallamvilág, olyan mondanivaló, melyekből igazán érződik a Teremtő, a Mindenható ereje, és remélem, hogy az üzenete sokakhoz eljut dalaink segítségével.
Egy idős atya egyszer azt mondta nekem, hogy jó dolga van a zenészeknek, mert az sehol nincs leírva Szentírásban, hogy lenne festészet, vagy költészet a mennyországban, de az kiderül, hogy az angyalok énekelnek. Számomra a zenélés, éneklés olyan kommunikáció, amivel azt is megoszthatom, amit nem tudnék szavakba önteni.
"Az angyalok színe előtt énekelek Neked,
az angyalok színe előtt zsoltározok Neked.
Hálát adok szent Nevednek,
hűségedért és szeretetedért."
138. Zsoltár
A zene egészen kis korom óta jelen van az életemben. Óvodás koromban zene oviba jártam, majd 9 éves koromtól kórusban is éneklek.

2006 óta tagja vagyok a Református Gimnázium vegyeskarának, ahova azóta is szívesen járok vissza.

A Gospel kórusnak ugyan nem régóta vagyok a tagja, de nagyon tetszik az a műfaj és érték amit itt képviselünk. :)

Jutti vagyok, 2013 óta élek Pécsett, és azóta vagyok kórustag is.
Nekem a Kórus: szövetség és szeretet.
Különböző felekezetekből érkező csodás emberek szövetsége, akik kívül-belül szivárványosak, és dicsőíteni akarnak.
Egy olyan közösségnek lehetek így részese, akik egy szívvel igyekeznek embereknek, Istennek Istenről és az Ő dolgairól énekelni, és ez csodás. De tényleg! 
Nekem otthont, vidámságot és szeretetet ad az éneklés és a Kórus (és még a férjemet is a Gospel Kóruson keresztül ismerhettem meg :) ), és tudom, hogy azoknak is, akik hallgatnak minket.
Áldottak vagyunk!
Halihó,
Vica vagyok és 2010 óta tartozom a gospelhez. A "gospel" szó jelentése: öröm hír , evangélium. Az éneklésünkel Istent dicsérjük és az emberek felé továbbítjuk a boldogság Élő Forrását.
"Tudod te, mi a zene? Isten parányi emlékeztetője az embernek, hogy nem az ember az egyetlen csoda ebben az univerzumban. A zene harmonikus kapcsolat minden élőlény között, még a csillagok között is."
Ének-zene szakos iskolába járok, ahol mindennap a zene körül forog az életem.
Számomra a zene nem csak a mai pop slágerek hallgatását jelenti, hanem annál sokkal többet,
mert "A zene kifejezi mindazt, ami szavakkal elmondhatatlan, mégsem maradhat kimondatlanul."
Kislány korom óta dédelgetett vágyam, hogy valahol, valamilyen formában énekelhessek. Nem tanultam zenét, de mindenhol dúdoltam, énekeltem, ahol csak módom volt rá. A gospel jelentése örömhír, számomra mindenképpen az volt, amikor megtudtam, hogy felvételt nyertem ebbe a kórusba 2011 szeptemberében. Életem egy nehéz időszakában nyújtott vigaszt, örömet, jókedvet az éneklés és maga a közösség. A nehéz időszak elmúlt, a többi maradt. Öröm minden közös éneklés, felszabadít, energiával tölt fel minden próba, valamennyi koncert és a közös utazások. Nekem ezt jelenti a gospel.

Foglalkozásomat tekintve tanár vagyok, 5 éve tanítok magyart és történelmet egy pécsi általános iskolában.

TENOR
Olyan ez a kórus számomra, mintha a saját gyermekem volna…

Az ötlet fogantatásától kezdve a sajátom… a születésekor együtt vettem vele az első életre keltő levegőt… izgultam a kezdeti botorkáló lépéseknél …a még félénken megszólaltatott harmóniák kiéneklésekor. Igyekeztem mindenemet, amim csak volt, megosztani vele, és mindenkivel, akim csak volt, megosztani őt.

Büszke, boldog szülőként szárnyaltam egy-egy jól sikerült próba, koncert, nyári túra után, fürödtem a sok jó ember barátságában, máskor gyötrődtem az adódott nehézségek miatt. Közben szinte észrevétlenül beszőtte mindennapjaimat, az életem elválaszthatatlan része lett.

Sok törődést, munkát, kitartást, agyalást, izzadtságos szervezést, tervezést, odafigyelést igényel, de közben a vele való munkához én magam is belőle merítem az erőt, a lendületet, és néha, egy-egy közös éneklés közben az egész bensőmet kitárva minden mást feledve élvezem a határtalan Áldást, mint egy büszke édesapa, aki alvó újszülött kislánya ágya mellett ülve csak gyönyörködik a szuszogó Csodában.

Talán sikerül erről is énekelnünk…

Gospel? Hmmm...
Zene, sokféleség, oldódás, tánc, imádság, Dischka, barátság, dinamika, Minkóferkó, üzenet, vidámság, kézfogás, utazás, szivárvány, elcsendesedés, harmónia, tanulás, öröm, tükör, ritmus, változás, játék, szabadság, közösség, csokimogyiropi, út, nevetés, templom, próba, másság, konga, EGySzER, találkozás, tenor, lehetőség, taps, felelősség, EME, mosoly, súúú, Mahalia Jackson, küzdelem, színpad, kötődés, dal, várakozás, Isten
Gospel? Hmmm!!!
Szép napot!
Somogyvári Gergely vagyok, 2011-ben csatlakoztam a csapathoz és öt évig blicceltem el a bemutatkozó szövegem megírását és úgy néz ki én maradtam utolsónak a homályban.
Ha bármi érdekelne velem kapcsolatban, nyugodtan oda lehet jönni hozzám koncert után, valószínűleg intenzív hangtechnika-pakolás közben kaptok el, de megoldjuk.
Sziasztok! Én 2012 telén csatlakoztam ehhez a fantasztikus közösséghez. A zenét már előtte is kedveltem és műveltem kiskorom óta. És ahogy a Biblia is írja „ Dicsérjétek az Urat, mert jó az Úr, zengjétek nevét, mert az gyönyörűséges!
„Dicsérjétek az Urat! Milyen jó Istenünkről énekelni, milyen gyönyörű szép a dicséret!” Zsolt. 147, 1

Dominicnak hívnak. Egy régi de mégis új tag vagyok a Gospel-ben, hiszen egy nagyobb kihagyás után újra vissza tértem a Gospel kórus életébe. Mint azt hiszem mindenki ebben a kórusban, egyértelmű, hogy szeretem a zenét. Kisgyerekkorom óta játszok különböző hangszereken és éneklek. De ami a legfontosabb számomra, hogy Istent dicsőíthetem az éneklésemmel és erre nincs jobb eszköz, mint egy Gospel kórus, hiszen itt Isten üzenetét vihetjük a világba és ez az, ami engem ide vonzott – megint!

BASSZUS
Sziasztok!

 Én a Pécsi Gospel Kórus fennállásához képest még viszonylag új tag vagyok, de már rövid idő elteltével rájöttem, hogy itt több zajlik mint csupán éneklés. A vidámság és az egység amit gospel kórusban való éneklése jelent, egyik remek formája Isten örömének, örömüzenetének bemutatására.

Ez a kórus számomra ajándék és szolgálat egyszerre. Egyrészt szeretem a gospel szabadságát, vidámságát, dinamizmusát. Feltölt, felemel, könnyebbé teszi az imaéletem. Másrészt minden szolgálatunkkal az Égre próbáljuk emelni a tekinteteket, így misszió is. („Menjetek tehát, tegyétek tanítványommá mind a népeket!” Mt 28,19)
Pap Gábor vagyok. 1993. március 10-én születtem Kaposváron. 

De mindenki KisPapesznek hív. 2010. március végén, egy keddi napon meghívott a bátyám egy meghallgatásra és onnantól én is tag lettem basszistaként.

Zenei oldalam: Dobolok, gitározok és basszusgitározok

Örülök és büszke vagyok rá, azt hiszem a bátyám nevében is mondhatom, hogy itt énekelhetünk. Ha csak ilyen emberek lennének a Földön mint a Pécsi Gospelben, hát az jó vóóna:-) Számomra "ez az egész" nem csak egy jó együtt éneklés, és jó mulatás, szórakozás, hanem egyfajta közelebb kerülés Istenhez. És abban biztos vagyok, hogy ez egy nagy ajándék tőle, hogy mindannyian itt énekelhetünk együtt.

Pap Tamás vagyok, a Pécsi Református Kollégium Gimnáziumának ének-zene és egyházi énektanára. Életem szerves része a zene. Alsó tagozatos korom óta játszom zongorán. Gimnáziumi éveim alatt végeztem el a Pápai Kántorképző Tanfolyamot és tettem le sikeresen a kántorvizsgát.

A zene szeretete máig megmaradt bennem, s a szentlélek vezetése által 2006 októbere óta a Pécsi Gospel Kórus tagja lehetek. Kivételes embernek tartom magam egy kivételes közösségben. Abban a közösségben, amely mindamellett, hogy összegyűjt hétről-hétre huszonegy-néhány fiatalt, Istennek egy olyan szilárdan álló bástyája a rohanó mindennapok forgatagában, mely békét és nyugalmat nyújt, türelmet, megértést, vidámságot és nevetést, reményt, hitet, erőt, áldást és persze rengeteg szeretetet.

Ez az, amit mi is igyekszünk üzenni énekeinkkel; Isten végefogyhatatlan szeretetét!

Szatmári Benedek, mohácsi lakos volnék, Pécsen, mint kollégista vagyok jelen, a Pécsi Református Kollégium diákjaként. A kórusba Papesz (nekem: Pap tanár úr) invitált.

Szeretem a zenét, bármiféle is legyen (szögezzük le: amit manapság a legtöbben művelnek azt nem tekintem zenének). Valami hihetetlen ereje van, mert ki- és felszabadít egyaránt. Egyfajta szabadságot ad, és ha művelem, olyan őszinte tudok lenni magammal és másokkal is, ahogy máskor sosem. Gyönyörű érzés egy pillanatra levetni az álarcaimat, és kizárólag énekelni.

Zenekar
Olyan ez a kórus számomra, mintha a saját gyermekem volna…

Az ötlet fogantatásától kezdve a sajátom… a születésekor együtt vettem vele az első életre keltő levegőt… izgultam a kezdeti botorkáló lépéseknél …a még félénken megszólaltatott harmóniák kiéneklésekor. Igyekeztem mindenemet, amim csak volt, megosztani vele, és mindenkivel, akim csak volt, megosztani őt.

Büszke, boldog szülőként szárnyaltam egy-egy jól sikerült próba, koncert, nyári túra után, fürödtem a sok jó ember barátságában, máskor gyötrődtem az adódott nehézségek miatt. Közben szinte észrevétlenül beszőtte mindennapjaimat, az életem elválaszthatatlan része lett.

Sok törődést, munkát, kitartást, agyalást, izzadtságos szervezést, tervezést, odafigyelést igényel, de közben a vele való munkához én magam is belőle merítem az erőt, a lendületet, és néha, egy-egy közös éneklés közben az egész bensőmet kitárva minden mást feledve élvezem a határtalan Áldást, mint egy büszke édesapa, aki alvó újszülött kislánya ágya mellett ülve csak gyönyörködik a szuszogó Csodában.

Talán sikerül erről is énekelnünk…

Üdvözlet. Fűri István Mátyás vagyok, jelenleg több zenekarban dobolok, az egyik a Pécsi Gospel. Imádok ezzel a csapattal együtt zenélni. A Gospelbe való belépést Timinek köszönhetem és azóta is köszönöm mert Ő általa egy olyan csapat tagja lehetek, akik a zene szeretete által boldogságot és örömöt osztanak szét a hallgatóság között. Csók mindenkinek: Matyi :)
A kórust kedves feleségemen keresztül ismertem meg, aki ugyan akkor még csak barátnő pozícióban, de aktívan énekelt a kórusban. Már elsőre is tetszett amit hallottam és volt benne egy fajta erő, ami  a dalokat átjárta. Aztán úgy adódott, hogy a kórus akkori gitárosát más irányba terelte az élet és én lettem az utódja. Nagyon jó átélni azt, amikor ez a sok, - az életben teljesen mással foglalkozó, más-más életkorú, habitusú, általában hangyabolyként nyüzsgő - ember, a koncerteken az első karnagyi intésre összeáll egy nagy egységgé, és onnantól kezdve nincs olyan technikai, vagy akusztikai hátráltató tényező, ami megakadályozná, hogy útjára bocsássuk azt az energiát, ami a visszajelzések alapján rendszerint eléri a közönséget.
Egy szép napon útban Budapest felé Matyi barátom, aki akkor már régóta a Pécsi Gospel Kórusban dobolt, megkérdezte tőlem, hogy nincs-e kedvem csatlakozni a csapathoz basszusgitárosként. Egyből megéreztem a dolog izgalmakkal teli kihívását, mivel eredetileg gitárosként funkcionálok. Belevágtam és egyáltalán nem bántam meg! Egy nagyon jó csapatot és egy számomra teljesen új zenei világot ismerhettem meg a Pécsi Gospel Kórus tagjakènt.
A Szent Mór Iskolaközpont zongoratanára vagyok. Zongoraművészként is aktívan tevékenykedek akár szóló, akár kamara produkciókkal. 2012 nyártól vagyok a Pécsi Gospel Kórus tagja, mint zongorista.
Nagyon megszerettem a társaságot, sok örömöt okoz a velük való közös munka. Isten áldása van a csapaton, úgy érzem.
Helló!

Gyuszi vagyok, jelenleg 24 éves és én szoktam kongázni a gospelben. Máskülönben dobszerelésen játszok, mivel azt jobban szeretem, és épp ezért eddig azzal is foglalkoztam többet, de mégis úgy alakult, hogy itt a konga lesz a hangszerem. 
Még 2005-ben kerültem kapocsaltba a kórussal, mert megismerkedtem az akkori kórusvezetővel és onnantól kezdve kezdtem el járni és zenélni. 
2 gospeles CD-n vagyok hallható, az egyik az Itthonról haza, a másik pedig a Szivárvány című és mindegyiken kongázom. 
Mostanában nem vagyok aktív tag, de néha-néha még beugrok játszani. :)